Geert Belpaeme

Elephant in the room

Gasthuissite Tickets
Gasthuissite Tickets
Gasthuissite Tickets
Gratis: € 0

Elephant in the room is een steeds veranderende performatieve act die in vraag stelt hoe en waarom we naar dieren kijken en wat het in die context betekent om mens te zijn. 

In dit project herwerkt Geert Belpaeme materiaal uit zijn eerdere creatie De Dieren tot korte performances buiten de theaterzaal, daarin geïnspireerd door zijn huidige onderzoek naar een hedendaagse clownpraktijk. De performances worden telkens aangepast aan locatie, publiek, context en sfeer en nemen verschillende vormen aan, van installaties en interventies in de publieke ruimte tot full-blown clown gag. Elke keer anders dus, maar telkens op de bevreemdende rand tussen humor, tragiek, maatschappijkritiek en vrijheid en op het kruispunt tussen dans, performance en mime. 

Geert Belpaeme is theatermaker, performer en docent/onderzoeker aan KASK (School of Arts Gent). Hij maakt voorstellingen tussen theater, circus, performance, dans en filosofisch experiment. 
Speelsheid en abstractie vanuit een ongeremde verbeelding zijn overheersende kenmerken in al zijn projecten. Zijn artistieke taal doet soms denken aan een minimalistische vorm van clownerie en speelt met blik en verwachting van de toeschouwer. 
Naast l’hommmm, zijn collectief met Mats Van Herreweghe, richtte Geert in 2016 samen met Bosse Provoost, Kobe Chielens en Lieselotte De Keyzer ook het gezelschap de polen op. In datzelfde jaar ontving Geert eveneens de Roel Verniers Prijs voor zijn solo performance First. 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.