Lieselot Siddiki & Nona Demey Gallagher

Up Your Ass

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 24/25: € 3.2

Why I shot Andy Warhol and other chit-chat  
Russel: “The two-sex system must be right, because it has been there for ages”   
Bongi: “So has disease”   
  

Nona Demey Gallagher & Lieselot Siddiki  brengen Up Your Ass, Valerie Solanas’ beruchte komedie uit 1965. De tekst heeft al jaren een omstreden status in de feministische (queer) community, maar ziet nu voor het eerst het Europese theaterlicht.   

New York, de Sixties. Hoofdpersonage Bongi Perez – een substituut voor Solanas zelf – is een grofgebekte oplichter en sekswerker. Ze hangt rond op straat met een heel aantal excentrieke figuren, waar ze haar dagen vult met vulgaire betogen, klaploperij en het versieren van vrouwelijke passanten.  
Wanneer ze Ginger en Russel - een daddy’s girl en een mannelijke narcist - ontmoet, ontstaat er onmiddellijk een aaneenschakeling van absurde (anti-)intellectuele discussies over de staat van de samenleving. Bongi, Ginger en Russel spugen schaamteloos hun overtuigingen naar elkaar - met ondenkbare en groteske situaties tot gevolg. 

Valerie Solanas staat vandaag vooral bekend om haar aanslag op Andy Warhol, maar haar literaire nalatenschap omvat belangrijke radicaal-feministische werken, zoals "SCUM Manifesto" en "Up Your Ass". Nadat Andy Warhol Up Your Ass weigerde te produceren, probeerde Solanas hem neer te schieten. Nona en Lieselot kwamen in nauw contact met Solanas’ laatst levende familielid en kregen als eerste en enige toestemming om Up Your Ass op te voeren.  


Spelers Sophia Bauer, Bavo Buys, Lucie Plasschaert en Lucas Van Der Vegt fulmineren Solanas’ woorden uit de jaren zestig op een ritme dat met momenten wel erg hard lijkt op dat van vandaag. 
van Nona Demey Gallagher & Lieselot Siddiki  
met Sophia Bauer, Bavo Buys, Lucie Plasschaert & Lucas Van Der Vegt  
regie Nona Demey Gallagher  
scenografie Eva Demulder & Lieselot Siddiki 
tekst Valerie Solanas  
 


trailerSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.