Els Beerten

From scratch

CC Het Gasthuis
uitverkocht
ruilbox/wachtlijst
BASISPRIJS: € 300

Je volgde al eerder de beginnerscursus Creatief Schrijven (belangrijk!) in Het Gasthuis? Je verlangt naar een nieuwe uitdaging, een die verder bouwt op de pijlers van die eerste cursus? Een verhaal van een zekere omvang, bijvoorbeeld. Beginnen kun je alvast. Maar dan? Je hebt wel een idee, maar mag je je eigen stem vertrouwen? En wat als je geen idee hebt?  

Je wil andere stemmen horen dan de jouwe. Om die reden ben je bereid je tekst te delen, je vragen erover, je twijfels, je verlangens. Dat houdt natuurlijk risico’s in, en schrijvers weten dat. Schrijvers die zeggen dat ze nooit twijfelen, zichzelf nooit vervloeken, schrijvers wiens woorden vanaf de eerste aanslag gebeiteld staan: ik ken ze niet.  

Wat mag je verwachten? Een lange rit van twaalf weken, die begint bij een wit blad en eindigt bij de voltooiing van een kortverhaal van vijf bladzijden. Deze rit zal bestaan uit tweewekelijkse sessies, waarbij de tekst van elke deelnemer ruim de aandacht krijgen zal; er is ook individuele feedback die je online van mij krijgt tijdens de weken tussen de sessies. Daarnaast zijn er  individuele oefeningen, om jouw specifieke aandachtspunten aan te pakken.   

De groep waarin je schrijft, zal bestaan uit maximum vijf mensen, die allemaal actief deelnemen aan de feedbackrondes. Opdat die momenten optimaal kunnen renderen, leest elke deelnemer telkens vooraf de tekst van de anderen.  

Els Beerten is schrijver en docent creatief schrijven. Haar boeken werden bekroond en vertaald in verscheidene talen. Voor ‘Allemaal willen we de hemel’ kreeg ze o.a. de Cultuurprijs Vlaanderen, de Gouden Uil Prijs van de jonge lezer, de Boekenleeuw. ‘De rest van ons leven’ (Querido, 2022) is haar meest recente roman.  

 


Woe. 15 en 29 jan., 12 en 26 febr., 12 en 26 maart 2025
Maximum aantal deelnemers: 5
Belangrijk: je volgde al eerder mijn beginnerscursus Creatief Schrijven.  

 

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.