Julien Tassin i.s.m. JazzLab

Tassin - Hermia - Joris

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 24/25: € 3.2

Een bijzondere concertavond in twee delen. Gitarist Julien Tassin blijft potten breken. Hij staat voor sterke, lyrische melodieën, filmische thema’s en een muzikaal universum waarin blues, rock, minimalisme en jazz elkaar blindelings weten te vinden. Solo word je deelgenoot van een zoektocht naar puurheid en de drang om grenzen te verleggen. Samen met klasbakken Manuel Hermia en Chris Joris verkent Tassin vervolgens de horizonten van de hedendaagse blues, getint met jazz en Afrikaanse muziek. 

De gitarist uit Charleroi volgde een parcours dat wel vaker voorkomt: via de blues en de rock uiteindelijk belanden bij de jazz. Hij is er nu vooral op uit om die brede bagage te kanaliseren in een eigen stijl, die vaak rondhangt in de grenszones tussen de genres. Hij maakte al veel indruk met zijn Trio, waarin hij speelt met Nicolas Thys en Dré Pallemaerts, een bezetting die onlangs nog uitgebreid werd met de Amerikaanse trompettist Jason Palmer. Het leidde tot de eerste samenwerking van twee cruciale Belgische labels: W.E.R.F. en Igloo Records. 

Naast zijn solowerk presenteert hij ook een nieuw trio met Manuel Hermia en Chris Joris, twee ervaren rotten met bakken ervaring én een zwak voor exotische geluiden. De Luikse saxofonist geldt als een van onze boeiendste muzikale ontdekkingsreizigers, met een voorliefde voor Oosterse geluiden en raga’s, maar ook stuntwerk met zijn gelauwerde trio met Valentin Ceccaldi en Sylvain Darrifourcq, dat internationaal zalen op z’n kop zette. Chris Joris heeft de smaak weer helemaal te pakken sinds de release van zijn Until the Darkness Fades en de JazzLab-tournee die erop volgde. Joris is een icoon van de Belgische jazz, een percussionist die zijn tijd ver vooruit was en het geluid van het genre in deze contreien openbrak. Samen met Tassin en Hermia zorgt hij ook nu weer voor een doorleefde, avontuurlijke sound. 

De tournee wordt voorafgegaan door een nieuw soloalbum van Tassin en het debuut van het trio Tassin - Hermia - Joris. 


Gitaar, Julien Tassin 
Saxofoon Manuel Hermia 
Drums & percussie, Chris Joris 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.