Charlotte Bouckaert

You are an object to me

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 24/25: € 2.8

Het toneel: een groot wit horizontaal canvas, met daarop dagdagelijkse voorwerpen en performer Marie De Corte. Tussen de zwijgzame, stille objecten en het beweeglijke en expressieve lichaam ontstaat een relatie. 

Wat als de voorwerpen in beweging komen; aarzelen, wankelen, wegwandelen. Wat als er een ontmoeting plaatsvindt tussen de appels van Cézanne en een paar Morandi vazen. Wat als De Corte in gesprek gaat met een peer. 

In You are an Object to me, haar nieuwste creatie, spoort Charlotte Bouckaert (11 seconds) ons aan om de stillevens die achteloos in onze woonkamers ontstaan, opnieuw met verwondering te benaderen. Om onze automatische en routineuze blik, de grootste vijand van het kijken, uit te schakelen. Mens en object laten sporen na in de tijd. Wat zijn de contouren die het leven achterlaat? 

"Het is het lot van de dingen en van al wat men kan bezitten om geboren uit duisternis een onverklaarbaar en kort bestaan te kennen in weinig licht. Even zijn ze daar, dan glijden ze weg over de rand, verdwijnen in het niets.” 
(Bart Verschaffel – kunstfilosoof) 

Charlotte Bouckaert ontwikkelde de laatste 10 jaar een beeldtaal op het snijvlak van beeldende kunst en live performance. Na 11 seconds, haar laatste theatervoorstelling, waarin één foto leidraad is van een speelse gedachteassociatie over (het kijken naar) kunst, is deze keer het stilleven in de schilderkunst Bouckaert’s vertrekpunt. Ze stelt de stilstand en levenloosheid van het genre in vraag. You are an Object to me focust op het kijken als een bewuste en bezielde actie. 


Concept & regie, Charlotte Bouckaert 
Performer, Marie De Corte 
Dramaturgie, Bart Van den Eynde 
Technische uitvoering scenografie, Stan Wannet 
Muziekcompositie, Nicolas Roseeuw 
Lichtontwerp Harry Cole 
Kostuumontwerp Lieve Pynoo 
Techniek Lucas Van de Voorde 
Productie, Platform 0090 
Coproductie, KVS, C-TAKT, KAAP, Perpodium & Playground (STUK & M, Leuven). 

Fotograaf (c) Fred Debrock 

Deze productie kwam tot stand met de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en de Vlaamse Gemeenschap met dank aan Kunstenwerkplaats Pianofabriek 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.