Theater FroeFroe & Theater Stap

My Sweet Panther

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 14 - Kansentarief 24/25: € 2.8

Theater Froefroe en Theater Stap hebben een mooi verleden samen. Na twee grote coproducties, waaronder het geprezen ROM en OSKAR, maken we deze keer een repertoire voorstelling. De plot van deze voorstelling is relevant en spannend. Het is geen Shakespeare maar wel een echte klassieker en FroeFroe wil het jong publiek zijn klassiekers leren kennen. 

My Sweet Panther is het verhaal van een aan lagerwal geraakte stad. Alle fabrieken gingen er failliet waardoor een ganse gemeenschap crashte. Iedereen zit in de miserie, maar nu schijnt er een lichtpuntje. Jaren geleden vertrok Claire onder vreemde omstandigheden.  

Intussen is ze multimiljardair en brengt ze een bezoek aan haar geboortestad. Iedereen hoopt dat ze een wilde investering doet die de stad er bovenop zal helpen. Haar ex-lief woont hier nog steeds en hij moet Claire overhalen tot gulle daden. Madame Claire blijkt inderdaad 5 miljard in de stadskas te willen investeren, op één voorwaarde: ze vraagt gerechtigheid. Ze wil dat haar ex-lief vermoord wordt. Hij is de reden van haar vertrek. Hij heeft haar zwanger gemaakt en verstoten. Hij moet dood. 

Dit gezegd zijnde gaat ze rustig op hotel en wacht af. De dorpelingen zakken weg in een poel van dilemma’s, gewetensvragen, moordplannen en hebzucht. Eén dode voor zoveel gelukkig leven lijkt misschien toch niet zo onredelijk. 

En dan ontsnapt de zwarte panter, het huisdiertje van Madame Claire. 
 

Iedereen bewapent zich … 

De acteurs van STAP hebben een open maar heftige relatie met onze poppen. Ze zijn geïntrigeerd en er zelfs beetje bang van. Die interactie roept grote tederheid op maar zorgt ook voor een intensieve en unieke spanning tussen spelers en figuren. 

Aan de slag met de Stapacteurs is een feest, wij kijken er al naar uit! 


Spel, Annelore Stubbe, Charlotte van den Bergh, Daan Hutten, Dries De Win of Rob Van der Auwera, Dries Fosseprez, Els Van Gils, Gert Dupont, Lynn Proost, Evelien Alles, Marc Maillard, Pieter Lavrijssen, Stan Martens, Tuur Verelst & Sinay Bavurhe 
Techniek, Marjolien Cuypers, Bert De Mulder & Jamy Hollebeke 
Poppen & decor, Gert Dupont, Jan Maillard, Janneke Hertoghs, Zia De Mesmaeker, Marc Maillard, Astrid Michaelisen, Bert De Mulder, Nina Dupont, Patrick Maillard, Charlotte Hannes (stage), Charlotte Becuwe (stage) & Koen Van Hoecke 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.