De Hoe

Analoog

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 24/25: € 3.2

Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing was, met wat tegenlicht, bijna Willem. 

Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert? 

Analoog is een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge – of oudere – mens te positioneren binnen de wereld. 

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan. 


van en met: Louis Janssens & Willem de Wolf 
techniek, licht en soundtrack: Shane van Laer en Bram De Vreese 
choreografisch advies: Femke Gyselinck 
kostuums: Cecile Taylor  
productie: DE HOE  
coproductie: Het Laatste Bedrijf 
met dank aan: Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen  

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.