Platform-K & M. Vandevelde & P. Thuriot

The Goldberg Variations

CC Den Amer Diest Tickets
BASISPRIJS: € 17

The Goldberg Variations verwijst niet alleen naar het beroemde muziekwerk van J.S. Bach. In de jaren ‘80 creëerde de Amerikaanse dansvernieuwer Steve Paxton ook een reeks iconische danssolo’s op deze muziek. Dans werd in die tijd ‘letterlijk’ democratisch en bevrijd van haar klassieke keurslijf, regels en schoonheidsidealen. Choreograaf Michiel Vandevelde vraagt zich af wat we daarvan nu terugzien en of we de staat van onze democratie kunnen aflezen in de dans. 

Op het podium staan vier uiteenlopende individuen: Oskar Stalpaert, een danser met het syndroom van Down die zich ontwikkelt onder de vleugels van Platform-K, een organisatie die dansopleidingen geeft aan dansers met een beperking, Amanda Barrio Charmelo, een topdanseres met veel ervaring in de klassieke dans, en Michiel Vandevelde zelf. Bachs compositie wordt in deze voorstelling door Philippe Thuriot op accordeon gespeeld.  

The Goldberg Variations is een reflectie over de staat van de dans vandaag, over de staat van de democratie, over het verleden en de toekomst en over verschillende vormen van lichamelijkheid. Het is een zoektocht naar de perfectie binnen de imperfectie. 


Een organisatie van CC Diest 

Beperkt aantal tickets beschikbaar 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.