Rootstown & Het Gasthuis

Buskerfestival

BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 23/24: € 3.2

Rootstown en CC Het Gasthuis presenteren vol trots de 6de editie van het BUSKERfestival, een muzikale wandeling door de Aarschotse binnenstad. Stadsgidsen leiden kleine groepen langs historische panden en vertellen verhalen. Bij elke tussenstop speelt een muzikant uit de vriendengroep van Rootstown akoestische liedjes. De wandeling eindigt op de binnenkoer van Het Gasthuis met een geweldige roots-band. Voor wie trek heeft, is er na de wandeling een foodtruck beschikbaar.

Swamp Blues & Dark Folk. Bonny Jack IT, een blues man uit Rome die zijn inspiratie haalt uit nachtelijke omgevingen, moerassige sferen en esoterische invloeden. Na zijn debuutalbum Bone River Blues (2020), bracht hij in 2022 zijn tweede studioalbum Night Lore Blues uit. Hij heeft jarenlang in Seattle gespeeld in verschillende groepen en is teruggekeerd naar zijn eerste liefde, de blues, onder zijn eigen naam geïnspireerd door beroemde piraten Anne Bonny en John Rackham.

Robbert Duijf NL brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie. In een mix van old school delta-blues, Brits-Amerikaanse folk revival en gospel-blues, vertelt hij zijn verhalen samen met zijn gitaar. Zijn gitaarspel wordt gekenmerkt door een typische vroege fingerpicking stijl met een slide in open en standaard stemmingen. Zijn stem is rauw, oprecht en vol overgave.

Northwest country blues singer-songwriter. Mountain Son USA is een Amerikaanse multi-instrumentalist, songwriter en producer met een diepe liefde voor American Roots-muziek. Hij put uit twee decennia aan songwriting-ervaring en laat zich inspireren door folk-, country- en bluesiconen: Willie Nelson, Bob Dylan, Gillian Welch ... Met behendig fingerpicking en slide-gitaarwerk creëert Mountain Son een tijdloos en origineel geluid.

Americana, Desert Blues, Indiefolk. Dries Bongaerts B is een Belgische singer-songwriter wiens solodebuut, For The Light In Thy Heart, goed werd ontvangen door de pers. Hij heeft sindsdien honderden concerten gegeven in binnen- en buitenland en was in 2022 in residentie bij Muziekcentrum Dranouter. Zijn nieuwe album, Prove Me Right (2021) wordt geprezen om zijn mijmerende zanglijnen en tekstuele diepgang.

Afsluiter op de binnenkoer: a four-piece bluegrass outfit. Flats & Sharps UK is een energieke bluegrass-band uit Cornwall die al meer dan tien jaar hun unieke kijk op de muziek delen met een wereldwijd publiek. Met hun moderne benadering van traditionele bluegrass-muziek en originele nummers, weten ze het publiek te betoveren met sterke harmonieën en solos. Hun ongelooflijke podiumpresentatie en energie maken het publiek enthousiast en dansend. De band heeft de hele wereld al afgereisd en meerdere festivaloptredens gedaan. 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.