Stefaan Van Brabandt & Damiaan De Schrijver

Schopenhauer

Theaterzaal Tickets
BASISPRIJS: € 16 - Kansentarief 24/25: € 3.2

Laten we er nu eens van uit gaan dat het leven de moeite waard is, hoe moeten we het dan inrichten om er zoveel mogelijk geluk uit te halen?” – Schopenhauer 

De succesvolle filosofiereeks gaat verder. Schopenhauer is Stefaan Van Brabandt zijn lievelingsfilosoof en wordt aangrijpend, geestig en sprankelend gespeeld door zijn lievelingsacteur. Ons leven wordt volgens Schopenhauer gekenmerkt door leed en verveling, en is bijgevolg één grote vergissing. Niettemin belijdt de “zwartgalligste filosoof aller tijden” -ondanks alles en tegen beter weten in- met humor en enthousiasme zijn vrolijk en verlossend pessimisme. In Schopenhauer kom je erachter waarom leven lijden is, hoe je je filosofisch kunt bevrijden en hoe verrassend opwekkend en aanstekelijk een illusieloos mens- en wereldbeeld is. 

Stefaan Van Brabandt maakt theater dat uitnodigt tot denken. Geschreven in taal die ons lijkt toe te zingen. Bij Het Zuidelijk Toneel maakt Stefaan na zijn eerste drie succesvolle filosofenmonologen Socrates, Marx en Spinoza ook een dialoog tussen Sartre & de Beauvoir.


Concept, tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
Spel: Damiaan De Schrijver
Producent: De Verwondering vzw in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel
Coproducent: Arenberg
Beeld: Sofie Knijf
Spreiding: Jimmie Dimmick

Met de steun van Literatuur Vlaanderen 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.